Shiatsu

Bij de eerste afspraak zal ik een uitgebreide anamnese afnemen, om zo een duidelijk beeld te krijgen. Daarbij zal ik je vragen naar; allergieën, medicijngebruik, operaties, eet- en leefgewoonten e.d. Naast de anamnese zal de diagnose compleet gemaakt worden door het voelen/palperen van de Hara (buik) en een pols- en tongdiagnose. Iedere Shiatsu behandeling zal voorafgegaan worden door deze drie diagnosemiddelen (Hara, pols en tong).

Traditioneel wordt Shiatsu gegeven op de grond op een futon (dikke mat) en over kleding heen. Dunne soepel vallende, natuurlijke kleding (katoen e.d.) is gewenst + een paar extra sokken mee. Het is belangrijk is om voor een behandeling geen zware maaltijd te nuttigen en geen koffie of alcohol te gebruiken.

Aanvullende behandelmethoden die gebruikt kunnen worden zijn o.a. Ooracupunctuur/ Oorreflexologie, Moxa en Cupping. Moxa is een eeuwenoude techniek waarbij een stick van bijvoetkruid (Artemisia Vulgaris) boven de huid gebrand wordt. Cupping is een techniek waarbij kleine glazen vacuüm stolpjes op de huid geplaatst worden. Deze aanvullende technieken worden altijd in overleg toegepast.

Na de behandeling is het van belang om voldoende water te drinken en niet te snel inspannende bezigheden te plannen. Bewust het lichaam de tijd geven om de energie te laten stromen om zo de werking te optimaliseren.

“Inner-Qi is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong; de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTCG). De factuur voor de Shiatsu behandeling kun je indienen bij de Zorgverzekeraar indien je Aanvullend verzekerd bent. Vraag altijd bij je eigen Zorgverzekeraar na wat de exacte vergoeding is, dit verschilt per Zorgverzekeraar. Of check de mogelijke vergoeding via de website van Zorgwijzer.nl “